Kajka i premiär på Læsø
_________________________________________________________________________


Fredag 1 augusti Einar Nielsen slagverk, found sounds, kajak, preparerad cykel

Litteraturfestivalen, Læsø Kunsthal 1-3 augusti 2014     VÄLKOMNA!I samarbete med videokonstnären Eleonor Holst skapar tonsättaren Mikael Forsman i sommar verket Kajka, för en paddlande Einar i färd med sin Kajak.

Kajka får nu premiär på Litteraturfestivalen i Læsø Kunsthal,  där flera verk för slagverk av lite ovanligare slag presenteras;  Prepared bicycle,  efter en idé av Per Anders Nilsson,  är ett av de nya cykelmusikverken som Einar framfört vid de senaste årens cykelkonserter. Under Kalvfestivalen förra året skapades Found Sounds, där publiken inbjöds att ta med vilka föremål som helst och delta i en gemensam konsert med Einar. Här presentaras en ny Found Sounds för Litteraturfestivalen.  Tonsättaren Per Nørgårds evighetsrytmer hörs också. Nu i kortversion!

Slagverkaren Einar Nielsen är en av de mångsidigaste personligheterna på dagens musikscen. Hans framträdanden betecknas ibland som instrumental teater och han samarbetade under många år med innovatören själv, Mauricio Kagel.  Einar är också professor på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.
 
Læsø Kunsthal i samarbete med Kalvfestivalen och Älvtoner
med stöd av Västra Götalands-regionen

läs om Litteraturfestivalen www.laesoekunsthal.dk/Program-2014.html

läs om Kalvfestivalen http://kalvfestival.se/program-2014/